Parkeren

Bij beide locaties van het Ommelander Ziekenhuis Groningen kunt u parkeren. Hieronder leest u waar u bij de locaties rekening mee moet houden.
Vlak bij de ingang zijn invaliden-parkeerplaatsen. Op de parkeerterreinen wordt aangegeven waar deze zijn.

Locatie Delfzicht

Locatie Delfzicht heeft een parkeerterrein aan de voorkant van het gebouw. U kunt hier uw auto gratis parkeren.

Tijdens de openingstijden van de polikliniek op werkdagen, kan het met name tussen 08.30 en 10.00 uur moeilijker zijn om een parkeerplaats te vinden. Het is verstandig om hier rekening mee te houden, zodat u op tijd kunt zijn voor uw afspraak in het ziekenhuis.

Locatie Lucas

Locatie Lucas is gevestigd midden in het winkelcentrum van Winschoten. Omdat in het verleden veel winkelaars gebruik maakten van ons parkeerterrein, hebben we betaald parkeren ingevoerd.

We merken dat door deze maatregel het parkeerterrein weer zoveel mogelijk beschikbaar is voor onze patiënten en bezoekers.

Bodemsanering locatie Lucas

Op dit moment wordt op en rond het parkeerterrein van locatie Lucas gewerkt aan diverse voorzieningen m.b.t. de bodemsanering. Op de website van de gemeente Oldambt kunt u alles lezen over de wegwerkzaamheden m.b.t. de bodemsanering van het voormalige gasfabrieksterrein Winschoten.
Wij adviseren u de website 'Van A naar Beter' te raadplegen indien u een bezoek brengt aan locatie Lucas.

Voor polikliniekpatiënten gratis parkeren

Bij het parkeerterrein trekt u bij de slagboom een kaartje. Dit kaartje neemt u mee het ziekenhuis is.

U krijgt bij vertrek uit het ziekenhuis bij de polikliniekbalie een groene kaart. Met deze kaart kunt u bij de vrijwilligers of bij receptie in de centrale hal uw parkeerkaart laten afscannen. U hoeft niet te betalen en u kunt met uw parkeerkaart zonder te betalen het parkeerterrein verlaten.

Gratis parkeren voor bezoekers die patiënten halen en brengen

Bij de slagboom trekt u een parkeerkaartje. Verlaat u binnen 15 minuten het parkeerterrein, dan kunt u met hetzelfde parkeerkaartje zonder te betalen de slagboom open laten gaan.

Betaald parkeren

Bent u geen polikliniekpatiënt, dan moet u voor het parkeren betalen, als u langer dan 15 minuten op het terrein blijft.
In de centrale hal van het ziekenhuis is de betaalautomaat waar u kunt afrekenen. Neemt u de parkeerkaart dus mee naar binnen.

Parkeertarieven

Maandag t/m vrijdag van 07.00 tot 17.00 uur:

  • eerste 15 minuten gratis
  • eerste uur € 0,90
  • vanaf tweede uur € 1,20 per uur

Maandag t/m vrijdag van 17.00 tot 07.00 uur, weekend en feestdagen:

  • eerste 15 minuten gratis
  • eerste uur € 0,50
  • vanaf tweede uur € 0,60 per uur

Gratis parkeren in de buurt van locatie Lucas

Buiten het ziekenhuisterrein kunt u gratis parkeren:

  • het Dr. J.H. Hommesplein (achter het flatgebouw tegenover het ziekenhuis)
  • parkeerplaats van het Rosarium aan de Mr. D.U. Stikkerlaan (vanaf het ziekenhuis gezien in oostelijke richting, aan de linkerkant van de weg)
  • aan de Nassaustraat.

Parkeerpolitie houdt toezicht

Door foutparkeerders wordt de toegangsweg voor ambulances naar het ziekenhuis vaak geblokkeerd. Ook kunnen bezoekers met een handicap hun auto niet kwijt op de voor hen beschikbare invalideparkeerplaatsen. Reden waarom de parkeerpolitie van de gemeente Oldambt toezicht houdt op het naleven van het parkeerbeleid op het ziekenhuisterrein. Op het terrein zijn de gangbare verkeersregels van kracht. De parkeerpolitie kan bij fout parkeren bekeuringen uitdelen